Korenmolen De Eersteling 7km / 13min

Na het grote succes van de afgelopen twee jaar ( met vorig jaar bijna 5000 bezoekers) organiseert de molenaar met de Stichting Cultureel Erfgoed Korenmolen De Eersteling en de vrijwilligers weer een Eersteling Ambachten Dag: zaterdag 13 september. Er zijn verschillende soorten ambachten te bewonderen: een palingroker, glasblazer, wolspinster, koperslager, smid, mandenvlechter, stoelenmatter, houtdraaier, bijenkorfvlechter, nettenbreier, pottenbakker, touwslager. Ook staan er voor de molen prachtige oldtimer auto’s opgesteld. Het weiland achter de molen wordt dit jaar ook gebruikt, hier staan oldtimer tractoren en landbouwwerktuigen.

Het hoogtepunt van de dag is de deelname van Meer-Historie met onder andere de oude dorsmachine. Gedurende de dag geven zij diverse keren een demonstratie en laten zij zien hoe er vroeger graan gedorst werd, een prachtig schouwspel!

Samen met een blaaskapel en o.a. verse molenpannenkoeken moet het een gezellige dag worden! De molen is die dag geopend van 10:00 tot 16:00 en de toegang is gratis! We hopen bezoekers de ambachtelijke sfeer van begin vorige eeuw te laten ervaren. Voor jong en oud een leuke dag! Uiteraard worden er diverse meelsoorten verkocht, we hebben onder andere kant-en-klare broodmixen, pizzabloem, verschillende heerlijke cakemixen en uiteraard de pannenkoekenmix. Molen De Eersteling vindt u aan de Hoofdweg westzijde in het centrum van Hoofddorp, voor het adres en de openingstijden bezoek hun website voor details.

Meer info: www.eersteling.com

670DeEerstelingHfddrp 7