MeerJazz Café

Vol trots presenteren wij u dan ook het volgende programma:

  • 15 okt. 2023 15.30 uur De Rustende Jager Philip Paar & The Sinatra Connection
  • 19 nov. 2023 15.30 uur De Rustende Jager Trio Petit met gastsolist Dick Barten
  • 17 dec. 2023 15.30 uur De Rustende Jager Dennis Kivit Trio
  • 21 jan. 2024 15.30 uur De Rustende Jager Blue Tone Big Band
  • 18 febr. 2024 15.30 uur De Rustende Jager Bridgetown Jazzband
  • 17 mrt 2024 15.30 uur De Rustende Jager Iris & Friends
  • 14 april 2024 15.30 uur De Rustende Jager Limehouse Jazzband

Van Billie Holiday, Ella Fitzgerald en Judy Garland tot Lady Gaga ….. Van Bing Crosby, Frank Sinatra, Mel Tormé en Nat King Cole tot Michael Bublé …..

In het programma “The Great American Singers” nemen zanger Philip Paar en vocaliste Mirjam van Dam samen met het combo ‘The Sinatra Connection’ het publiek mee op een sprankelende, ontroerende en vooral swingende muzikale reis langs een ruime selectie van de mooiste liedjes uit het American Songbook. Daarbij staan de Amerikaanse vocalisten centraal die deze onvergetelijke songs beroemd maakten. Daarom heeft het programma als extra titel meegekregen: ‘Those were the Days!’. Er zal een speciale hommage worden gebracht aan de in juli van dit jaar overleden zanger Tony Bennett. Hij belichaamde immers tot op hoge leeftijd de enorme veelzijdigheid en schoonheid
van het American Songbook.

Mirjam van Dam is regelmatig te horen en zien op jazzpodia in binnen- en buitenland, zoals bij Laren Jazz, op het Goois Jazz Festival, het Silkeborg Jazzfestival en het Flying Paris Festival. Momenteel treedt ze regelmatig op met The Happy Feet Orchestra. Philip Paar won diverse muziekprijzen, waaronder de Conamus-award. Voor de AVRO-radio stond hij in de schijnwerpers met onder meer het Metropole Orkest en The Skymasters. Op het Leidse Jazzfestival won hij de ‘Keytown Award’ als jazz-solist en “Ol’ Blue Eyes Award” als beste vertolker van het repertoire van Frank Sinatra.

Het begeleidend combo ‘The Sinatra Connection’ wordt gevormd door een keur van bekende muzikanten in de Nederlandse jazzwereld: Patrick Schenkius (gitaar en leider), René Vreugde (drums), Frans Bouwmeester (contrabas) en Kees van Zijp (piano). We hopen u zondagmiddag 15 oktober 2023 te mogen begroeten.

Met vriendelijke groet,

Namens Meer Jazz in (her)oprichting,
Alex de Leeuw
Axel van Luijk
Theo Hoeke